ARTIS-Groote Museum

Hoe gaan we in relatietherapie met de natuur?

Vandaag van 15 tot 16:15 uur

Ga in gesprek met componist, theatermaker en schrijver van het boek Het is aan ons, Merlijn Twaalfhoven.

In deze editie van Groote Museum vraagt onderzoeken we samen met Merlijn Twaalfhoven hoe we door middel van creativiteit en verbeelding in relatietherapie kunnen met de natuur.

Natuur is leermeesteres van de kunst. Dat is het motto van Artis: Natura Artis Magistra. Maar de mens lijkt het niet te zien.

We leven in huizen, kantoren en scholen, we verplaatsen ons in auto’s en vliegtuigen, we communiceren via machines met andere mensen en verliezen zo alle contact met wereld van planten, dieren, maar ook met de seizoenen, de duisternis van de nacht en de sterren in het universum. Dat is niet gezond. We missen dit contact, we voelen ons onthecht, verloren en losgezongen van het meerstemmige koor van het leven. Onze relatie met de natuur is in een grote crisis, en zien dat de gevolgen catastrofaal zijn. Kunnen we in therapie?

Merlijn Twaalfhoven is componist en ontwierp muziekstukken in de natuur. Hij laat zien hoe de verbinding versterkt kan worden tussen mensen, tussen ons en de levende wereld en tussen ons en de plek en de ruimte waar we zijn. Hij laat zo zien en ervaren hoe kunst een leermeesteres kan zijn bij het herstellen van onze relatie met de natuur.

Vandaag van 15 tot 16:15 uur

ARTIS-Groote Museum