Öffnungszeiten, Adresse & Telefonnummer

Heute von 13:00 bis 16:30 Uhr geöffnet

Öffnungszeiten in der kommenden Woche
Tag Öffnungszeiten
So 13:00 - 16:30 Uhr
Mo Geschlossen
Di - Fr 13:00 - 16:30 Uhr
Alle Öffnungszeiten ansehen
Hilversumseweg 51
1251 EW Laren
Route planen Route planen

035 - 53 82 520

Buitenkant van Geologisch Museum Hofland
Geologisch Museum Hofland in Laren
Gesteentecyclus uitgelegd in museum
Ontdek meer over de gesteentecyclus
De vaste tentoonstelling Goois verleden
De vaste tentoonstelling Goois verleden

Geologisch Museum Hofland geeft op een toegankelijke manier inzicht in de geschiedenis van de aarde aan de hand van een grote collectie mineralen, gesteenten en fossielen.

Het museum besteed ook aandacht aan de regionale prehistorie. Een van de permanente tentoonstellingen gaan over het ontstaan van Het Gooi en de oudste bewoningsgeschiedenis van dit gebied.

Collectie van het museum

In het museum leer je over de geschiedenis van het leven op aarde. Vitrinekasten met diorama's en fossielen geven een indruk van het leven op aarde. De kasten zijn ingericht volgens de opeenvolgende geologische perioden, bijna vanaf de ‘Oerknal' tot nu.

Reconstructies van vroegere wereldbeelden zijn belangrijk, want de geschiedenis van het het leven op aarde heeft alles te maken met de wisselwerking tussen veranderingen in de atmosfeer, de oceanen en in de aardkorst.

Lucas Hofland

Amateurgeoloog Lucas Hofland legde met zijn verzameling zwerfstenen de basis voor de collectie van het museum. Na zijn dood kreeg de gemeente Laren zijn verzameling in beheer. Sindsdien is de museale collectie sterk uitgebreid en veel gevarieerder geworden door aankopen en schenkingen.

Zugang

Niederländische Museumskarte gültig

Sie haben noch keinen Niederländische Museumskarte?

Einrichtungen

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Weitere Infos auf der Museumsseite
Een stuk rots, met daarin fossiele zeelelies van zo'n 360 miljoen jaar oud. Met daarnaast een exemplaar dat ruim een eeuw geleden is gevonden.

De zeelelie en een Azuriet

Geologisch Museum Hofland heeft naast een fossiel van zo'n 360 miljoen jaar oud, een vrijwel identiek exemplaar dat ruim een eeuw geleden is gevonden. Het azuurblauwe mineraal azuriet komt voor in de geoxideerde delen van koperafzettingen

Noch mehr entdecken