Een aquarel met een groen landschap. Een groot vlak met allerlei verschillende tinten groen en een hoge horizon. Enkele bomen staan op de horizon en daarachter zie je een grijze lucht.

Henri de Haas, Het landschap – groen     Aquarel uit 2009

De Haas in een zaal vol magie

In Museum Henriette Polak wacht een zaal vol magie op een bewonderend publiek. Eén van de magische kunstwerken uit de tentoonstelling Magie van Licht is een kleine aquarel van Henri de Haas (1937-2018). Samen met 6 andere kunstwerken van De Haas kreeg het museum het in 2019 geschonken.

Veelzijdig

Henri de Haas had vrijheid in zijn kunstenaarschap. Hij was een veelzijdig kunstenaar en maakte schilderijen, grafiek, keramiek, muziek, film- en theaterproducties. In dit werk laat hij zich van zijn meest poëtische kant zien. De Haas had een passie voor de aquarel, het werken met waterverf op papier. In zijn benadering van dit medium bevrijdde hij zich van de conventie. Figuren en objecten vloeien niet in elkaar over. Hij begrenst de vormen door het uitgespaarde wit van het papier, de tegenvorm, waardoor ze winnen aan ruimtelijkheid.

Standort

Museum Henriette Polak

s Gravenhof 4
7201 DN Zutphen
Route planen Route planen

Niederländische Museumskarte gültig

Seite des Museums besuchen

Noch mehr entdecken