ARTIS-Micropia

Cursus: Microben, voeding en gezondheid

Wöchentlich auf Mittwoch bis einschl. 10 Dezember von 19 bis 21 Uhr(zeit)

Sonstige(s)

Tijdens deze vierdelige cursus ontdek je de fascinerende wereld van microben in voeding en gezondheid. Je leert hoe microben niet alleen nuttig, maar ook verrassend lekker en innovatief zijn.

De cruciale rol van microben

Mens en microbe zijn onlosmakelijk verbonden. Hoewel we ze met het blote oog niet kunnen zien, werken we elke dag samen met miljarden microscopisch kleine bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Ze leven op onze huid, in onze mond en vooral in onze darmen. Daar helpen ze ons voedsel verteren, beschermen ze onze gezondheid en communiceren ze zelfs met ons brein via de hersen-darm-as.

Maar microben doen meer. Al duizenden jaren gebruiken mensen microben om voedsel te fermenteren en langer houdbaar te maken. En ook in de toekomst spelen microben een sleutelrol, van duurzame voedselproductie tot innovatieve gerechten.

Waarom deze cursus?

  • Leer over het microbioom en de hersen-darm-as
  • Ontdek hoe fermentatie je gezondheid beïnvloedt
  • Bak je eigen zuurdesembrood met levende microben
  • Krijg inzicht in het eten van de toekomst -Begrijp hoe microben je lichaam én geest gezond houden

Besucherinformationen

Zugang

Achtung: Hierfür ist eine Vorabreservierung erforderlich

Datum & Uhrzeit

Wöchentlich auf Mittwoch bis einschl. 10 Dezember von 19 bis 21 Uhr(zeit)

Dezember 2025
Mo Di Mi Do Fr Sa So
1 2 4 5 6 7
8 9 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Verfügbare Zeiten am 3 Dezember 2025:
  • 19:00 - 21:00 Uhr
Verfügbare Zeiten am 10 Dezember 2025:
  • 19:00 - 21:00 Uhr

Standort

ARTIS-Micropia

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Route planen Öffnet in einem neuen Tab Route planen Öffnet in einem neuen Tab

020 - 52 33 670

Heute bis 17:00 Uhr geöffnet

Öffnungszeiten in der kommenden Woche
Tag Öffnungszeiten
Sa - Do 10:00 - 17:00 Uhr
Alle Öffnungszeiten ansehen

Noch mehr entdecken