VR beleving watersnood 1953     Met Gouden Kalf genomineerde VR-beleving     Streekmuseum Goeree-Overflakkee, door Magda Korthals

De Ramp van 1953 alsof je er zelf bij bent!

Beleef nu zelf hoe de eilanders hebben leren leven en overleven met water. Het water als vriend, maar ook als vijand. De met een landelijke filmprijs genomineerde Virtual Reality beleving over de Watersnood van 1953 is zeer de moeite waard! Indringend en realistisch zijn veelgehoorde opmerkingen van de bezoekers. Op Goeree-Overflakkee is de Ramp van 1953 nog steeds een gevoelig onderwerp.

Gouden Kalf nominatie

Een vakjury koos de VR-vertelling over de noodlottige stormnacht naast negen andere producties. De beleving werd beoordeeld op artistieke waarde, impact en innovatieve verhaalvorm.

De Virtual Reality-film van Bureau Maslow werd gemaakt in opdracht van Streekmuseum Goeree-Overflakkee om 65 jaar na dato het verhaal van de ramp op een hedendaagse manier te vertellen. "Het is letterlijk de ramp terugkijken door de bril van nu. Als museum leggen we ons toe op het vertellen van eilandverhalen en de selectie van onze VR-beleving zal ons daar ook nationaal bij helpen.”

Standort

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Kerkstraat 2-12
3245 AK Sommelsdijk
Route planen Route planen

Niederländische Museumskarte gültig

Seite des Museums besuchen

Noch mehr entdecken