Kaart Schouwen-Duiveland, geschilderd door Arnoldus van Anthonissen (1631-1703), 1682

Kaart Schouwen-Duiveland 1682     Door Arnoldus van Anthonissen

Fijnschilder

Arnoldus van Anthonissen (1631-1703) is de eerste Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw die binnen de reeks tentoonstellingen georganiseerd door het Stadhuismuseum Zierikzee rechtstreeks aan Zierikzee gekoppeld kan worden. Anthonissen is fijnschilder zowel als schilder 'met de grote kwast'.

Het landt van Schouwen

In een cartouche midden onder is kort samengevat wat de achtergrond is van deze kaart: ‘Dese Caerte is bÿ een gebracht ende naeukeurich geelaboreert en afgemeten, door de heer Daniel Verburcht in sÿn leven Schepen en Raet der stadt Zierick zee en curieus liefhebber vande Geometrie ende vanden selven aende voorseÿde stadt bÿ legaet gedediceert en vereert anno 1673. Arnoldus van Anthonissen pinxit anno 1682’. Boven de cartouche in rolwerkstijl is het wapen van Verburcht geschilderd.

Deze geschilderde kaart maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Arnoldus van Anthonissen, een Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw die van 17 december 2021 tot en met 13 november 2022 te zien is in het Stadhuismuseum Zierikzee.

Standort

Stadhuismuseum Zierikzee

Meelstraat 6-8
4301 EC Zierikzee
Route planen Route planen

Niederländische Museumskarte gültig

Seite des Museums besuchen

Noch mehr entdecken