SCHUNCK Heerlen Yael Bartana, Patriarchy is History, 2019, neon

Yael Bartana     Yael Bartana maakte de letter-sculptuur in 2019 als voortzetting op haar performance What If Women Ruled the World?     Foto Tom Haartsen

Neon

Begin 2020 verwierven SCHUNCK en Stedelijk Museum Schiedam samen het neonwerk Patriarchy is History van Yael Bartana. Een zeer actueel onderwerp, omdat je ziet dat vrouwen op alle vlakken van het publieke domein, onder andere binnen kunst en politiek, steeds meer vrijheid en ruimte claimen.

Voortzetting

Bartana maakte de letter-sculptuur in 2019 als voortzetting op haar performance What If Women Ruled the World? Haar werk, zo legt ze uit, zijn visualisaties van wat in de toekomst mogelijk plaatsvindt. Ze zetten je aan tot nadenken over de toekomst en het hier en nu. Hoe zou de wereld er bijvoorbeeld uitzien als vrouwen inderdaad de macht in handen zouden hebben?

Yael Bartana (1970) is een Israëlische kunstenaar die afwisselend in Amsterdam en Berlijn woont en werkt. Bartana werd in augustus 2019 door The Guardian opgevoerd als één van de 25 beste kunstenaars van de 21e eeuw.

Standort

SCHUNCK

Bongerd 18
6411 JM Heerlen
Route planen Route planen

Niederländische Museumskarte gültig

Seite des Museums besuchen

Noch mehr entdecken