Mancini's Bloemenverkoopster

Een Italiaanse schoonheid     Mancini's Bloemenverkoopster

Dit romantische schilderij van Antonio Mancini (1852-1930) laat een mooie Italiaanse zien. Hoe komt zij terecht in de Groningse Fraeylemaborg?

Mancini

Mancini is een eigenzinnige kunstenaar, getalenteerd en lange tijd straatarm. Hij woont in Napels in een achterbuurt en zijn werk verkoopt eerst slecht. Zijn bijnaam is de geniale gek, vermoedelijk lijdt hij aan schizofrenie. In 1883 verhuist hij naar Rome en schildert kinderen, straatjongens en vrouwenfiguren met bloemen en vruchten.

Mesdag

De beroemde Nederlandse zeeschilder H.W. Mesdag bewondert het werk van Mancini en ondersteunt hem financieel. Regelmatig stuurt hij geld naar Rome en in ruil daarvoor stuurt de kunstenaar schilderijen naar zijn weldoener. Een goede deal blijkt later! Mancini is op latere leeftijd een beroemd kunstenaar en zijn werk wordt veel geld waard. Dit schilderij van Mancini komt via H.W. Mesdag terecht bij de familie Van Houten in Groningen.

Bloemenverkoopster

Mancini schildert deze bloemenverkoopster rond 1898 in Rome. De verf is enorm dik en met speelse hand opgebracht. In een wirwar van kleuren, bloemen en draperieën ligt een verleidelijk glimlachende vrouw.

Standort

De Fraeylemaborg

Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren
Route planen Route planen

Niederländische Museumskarte gültig

Seite des Museums besuchen

Noch mehr entdecken