Serie van vier armbanden, gepatineerd zilver met een nietje van witgoud, zien eruit al van karton

Wellpappe     David Bielander, armbanden, 2015, zilver, witgoud.     CODA

Sieraden vertellen een uniek verhaal over de maker of drager waarin vrijheid, bewustwording en identiteit een belangrijke rol spelen. We hebben onze dagelijkse favorieten, collectie voor speciale momenten of de must have waarvan we altijd zullen blijven dromen dat je hem op een dag zult dragen.

Liefde voor sieraden

CODA Museum deelt de liefde voor het sieraad: met ruim 9.000 objecten heeft het museum de grootste museale verzameling mode- en kunstenaarssieraden ter wereld. Deze collectie groeit gestaag door aankopen, bruiklenen, schenkingen en legaten en geeft een beeld van de ontwikkeling van het sieraad sinds het midden van de jaren 60 tot heden.

Alledaags onalledaags

Beeldend kunstenaar David Bielander (Zwitserland, 1968) staat bekend om zijn sieraadontwerpen waarin je vaak alledaagse onderwerpen herkent zoals flora en fauna, vaak met een humoristische twist. Hij gebruikt uiteenlopende materialen zoals leer, wol, zilver, brons, punaises, karton, titanium, rubber, kunststof en nietjes. Deze serie van 4 armbanden doet op het eerste oog denken aan een ander materiaal dan waar ze van gemaakt zijn: gepatineerd zilver met een nietje van witgoud. CODA heeft ook een 2,5 meter lange Python van titanium en zilver van Bielander, die je als ketting kunt dragen. In Nederland vertegenwoordigt Galerie Rob Koudijs in Amsterdam Bielanders werk. Hij woont en werkt in München.

Standort

CODA

Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
Route planen Route planen

Niederländische Museumskarte gültig

Seite des Museums besuchen

Noch mehr entdecken