Vlogger tijdens de Uitmarkt op de binnenplaats van het Amsterdam Museum

Uitmarkt 2020

Dé opening van het culturele seizoen, dit jaar vanaf je eigen bank!

Reis online mee met de vloggers van Thuismuseum. Tijdens de Uitmarkt deden zij verslag vanuit 7 musea en blikten met directeuren en conservatoren vooruit op het nieuwe culturele seizoen.

Naar beneden scrollen
Vlogger Jip van Thuismuseum voor een wand vol bierflesjes

Een museum vol met bier?!

Traditioneel wordt het culturele seizoen geopend tijdens de Uitmarkt en die was dit jaar net even anders. We hebben met Thuismuseum de handen ineengeslagen om jou thuis te laten zien wat er te doen & beleven gaat zijn in de Nederlandse musea! Vlogger Jip trapte af. Zij bezocht vrijdagavond het Amsterdam Museum en ontdekte een museum vol bier!

Directeur van Museum Rotterdam met vloggers van het Thuismuseum

Leeuwen op de Coolsingel, feit of fabel?

Liepen er wel of geen leeuwen op de Coolsingel na het bombardement van Rotterdam? Vloggers Smita en Jennifer ontdekken het in Museum Rotterdam en luisteren naar andere bijzondere verhalen van directeur Paul van de Laar.

Vlogger Jelle met directeur van Museum Flehite

De 'Nachtwacht' van Amersfoort

Wat is het lievelingskunstwerk van directeur-conservator Onno Maurer van Museum Flehite? Hij laat zijn 'Nachtwacht' van Amersfoort zien aan vlogger Jelle. Ook bekijken ze het werk van Bep Rietveld (ja, de dochter van!).

Vlogger Lieke met de directeur van het Sieboldhuis

Katten, katten en nog eens katten

Vlogger Lieke bekijkt samen met directeur Kris Schiermeier van het Japanmuseum Sieboldhuis boze, blije en grappige katten. Ook leuk voor niet-kattenliefhebbers!

Vlogger Lieke en de directeur van Museum Belvedere

Tekenen tegen de vergetelheid

De Duits-joodse Edith Auerbach overleefde de oorlog en legde de verschrikkingen van de holocaust vast in een reeks aangrijpende schilderijen. Contre l'oubli, tegen de vergetelheid. Vlogger Lieke gaat met directeur-conservator Han Steenbruggen van Museum Belvédère in gesprek over deze aangrijpende tentoonstelling.

Vlogger Jelle en Maan Leo van het Design Museum Den Bosch

Lichamen van de toekomst

Hoe ziet de toekomst van het menselijk lichaam eruit? Vlogger Jelle onderzoekt het samen met Maan Leo van Design Museum Den Bosch in de tentoonstelling BodyDrift – Anatomies of the Future.

Vloggers Smita en Jennifer met directeur Ingrid Ivo van Stadsmuseum Almelo

Pronken met textiel

Vroeger een snoepwinkel, nu kun je er van kunst 'snoepen'. Vloggers Smita en Jennifer zijn op bezoek in Stadsmuseum Almelo waar ze worden rondgeleid door directeur Ingrid Ivo. Een middag vol textielbaronnen, graven, Bolletje...én Barbie!