Vlogger tijdens de Uitmarkt op de binnenplaats van het Amsterdam Museum

Vooruitblik 2021

Wat staat er op de planning voor 2021? Een greep uit het museale aanbod.

Reis online mee met de vloggers van Thuismuseum. Tijdens de Uitmarkt deden zij verslag vanuit 4 musea en blikten met directeuren en conservatoren vooruit op het nieuwe culturele seizoen.

Naar beneden scrollen
Directeur van Museum Rotterdam met vloggers van het Thuismuseum

Leeuwen op de Coolsingel, feit of fabel?

Liepen er wel of geen leeuwen op de Coolsingel na het bombardement van Rotterdam? Vloggers Smita en Jennifer ontdekken het in Museum Rotterdam en luisteren naar andere bijzondere verhalen van directeur Paul van de Laar.

Vlogger Jelle met directeur van Museum Flehite

De 'Nachtwacht' van Amersfoort

Wat is het lievelingskunstwerk van directeur-conservator Onno Maurer van Museum Flehite? Hij laat zijn 'Nachtwacht' van Amersfoort zien aan vlogger Jelle. Ook bekijken ze het werk van Bep Rietveld (ja, de dochter van!).

Vlogger Jelle en Maan Leo van het Design Museum Den Bosch

Lichamen van de toekomst

Hoe ziet de toekomst van het menselijk lichaam eruit? Vlogger Jelle onderzoekt het samen met Maan Leo van Design Museum Den Bosch in de tentoonstelling BodyDrift – Anatomies of the Future.

Vloggers Smita en Jennifer met directeur Ingrid Ivo van Stadsmuseum Almelo

Pronken met textiel

Vroeger een snoepwinkel, nu kun je er van kunst 'snoepen'. Vloggers Smita en Jennifer zijn op bezoek in Stadsmuseum Almelo waar ze worden rondgeleid door directeur Ingrid Ivo. Een middag vol textielbaronnen, graven, Bolletje...én Barbie!