Stedelijk Museum Schiedam

Met museumdocent door de tentoonstelling 'Volkskrant Beeldende Kunst Prijs'

Dinsdag 23 april van 14 tot 15 uur

Rondleiding

Ook dit jaar zijn er weer vijf genomineerden voor de jaarlijkse Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Meld je aan voor de rondleiding en onder begeleiding van een ervaren museumdocent, leer je de kunstwerken van de genomineerden kennen!

Kunstprijs

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een gerenommeerde kunstprijs voor talent tot en met 35 jaar, wonend of werkend in Nederland. De kunstenaars worden voorgedragen door scouts uit de kunst- en cultuurwereld. De lijst met oud-winnaars bevat namen als Femmy Otten, Guido van der Werve, Evelyn Taocheng Wang, Anne Geene en Özgür Kar. Kunstenaars met wie het Stedelijk Museum Schiedam nadien vaak een nauwe relatie onderhoudt, zoals blijkt uit de recente solo’s van eerdere genomineerden als Zoro Feigl en Femmy Otten. In 2022 won Salim Bayri, die werd voorgedragen door scout Abdelkader Benali.

Praktisch

Dit jaar zijn Victor Crepsley, Sebastian Haquin, Narges Mohammadi, Josse Pyl en Dion Rosina de deelnemende kunstenaars. Koop hier voor € 5 een ticket voor dinsdag 23 april om 14.00 uur.

Met Museumkaart € 5

Dinsdag 23 april van 14 tot 15 uur