Slot Loevestein

Lezing | Rechten geven aan water

Zondag 18 september van 14:30 tot 15:30 uur

Lezing

Juristen pleitten ervoor de natuur rechten te geven. Zoals de Maas, die langs Loevestein stroomt. Op zondag 18 september is de 5e lezing in de waterreeks, waarin Jessica den Outer vertelt over rechten geven aan water.

Hugo de Groot

Weinig bekend, maar van groot belang is het gedachtegoed dat Hugo de Groot naliet. Zo legde hij de basis voor het moderne internationale, oorlogs- en zeerecht. Vanuit deze erfenis is Loevestein een logische plaats om na te denken over wat wettelijk nodig is om in de toekomst op een harmonieuze manier te leven met elkaar en de wereld om ons heen.

Lezing 18 september

Jessica den Outer is juriste en gespecialiseerd in internationaal milieurecht. Ze werkt als consultant, schrijfster en spreker op het gebied van rechten voor de natuur. Haar missie is om mensen in Nederland te inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de natuur. Zij laat zien dat wereldwijd al heel veel landen de rechten van de natuur hebben omarmd. Hoe zit dat in Nederland? De lezing begint om 14.30 uur en is gratis, naast je geldige toegangsbewijs.

Denkend aan water

In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling Denkend aan water een lezingenreeks met het thema water. Verspreid over het jaar zijn er 8 lezingen met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zondag 18 september van 14:30 tot 15:30 uur

Locatie

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Route plannen Route plannen

0183 - 44 71 71

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken