Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - za 10:00 - 17:00 uur
zo 13:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Brugstraat 24-26
9711 HZ Groningen
Route plannen Route plannen

050 - 31 22 202

Noordelijk Scheepvaartmuseum entree
Middeleeuwse panden
Gevelornament Noordelijk Scheepvaartmuseum
Gevelornament aan het pand

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum toont de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart, de middeleeuwse panden en de stad. Tentoonstellingen wisselen het gehele jaar door.

In de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad vind je het Noordelijk Scheepvaartmuseum. In het Canterhuis en het Gotisch huis zie je de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en van deze twee fraaie panden. Daarnaast zijn er het gehele jaar door wisselende historische en kunsttentoonstellingen te zien. Bezoek ook de bijzondere animatiefilm van middeleeuws Groningen “Groningen in 1470”!

Toekomstplan: 'Naar een nieuw museum'

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum werkt al jaren aan een nieuwe visie op de toekomst van het museum. Door verschillende recente ontwikkelingen in Groningen en in het museumbestel heeft is deze visie vanaf 2014 drastisch aangepast. De gemeente Groningen heeft in 2014 aangegeven te willen streven naar een 'Huis van de Groningse Geschiedenis' in een 'Historisch Kwartier', met als kern het museum en haar historische panden. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft deze rol op zich genomen en is met verschillende partijen in gesprek over de verandering van maritiem museum naar algemeen historisch museum. Het project is in de voorbereidende fase en zal een aantal jaren in beslag nemen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Zien & doen in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Nog meer ontdekken