Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - za 10:00 - 17:00 uur
zo 13:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Brugstraat 24-26
9711 HZ Groningen
Route plannen Route plannen

050 - 31 22 202

Canterhuis, Gotisch Huis en A-kerk in de Brugstraat, Groningen
Het Gotisch Huis en Canterhuis aan de Brugstraat in Groningen
Historische binnenplaats met rolpaal
Historische binnenplaats met rolpaal

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum toont de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart, de middeleeuwse panden en de stad. Tentoonstellingen wisselen het gehele jaar door.

In de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad vind je het Noordelijk Scheepvaartmuseum. In het Canterhuis en het Gotisch huis zie je de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en van deze twee fraaie panden. Daarnaast zijn er het gehele jaar door wisselende historische tentoonstellingen te zien. Bezoek ook de bijzondere animatiefilm van middeleeuws Groningen “Groningen in 1470”!

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt historisch museum van Stad en provincie en krijgt een andere naam: Museum aan de A. De entree van het museum komt pal aan de A, in het A-kwartier midden in het oude handelscentrum van de stad.

Deze ontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd. Zo is museumcafé Het Pomphuis aan de Kleine der A al in 2020 officieel geopend. Na de nodige voorbereidingen volgt er een flinke verbouwing, aanpassing van de vaste opstelling en wijziging van ons (educatieve) aanbod en het evenementen- en activiteitenprogramma. De verbouwing van de achterste panden van het museumcomplex start naar verwachting in 2023.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken