NEMO Science Museum De Studio

Eerste hulp bij energie besparen

Donderdag 16 maart 2023 van 20 tot 21:30 uur

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

Hoe bespaar je?

Is jouw energierekening ook zo hoog en ben je benieuwd naar hoe je jouw verbruik kunt verminderen? In deze lezing vertelt Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, hoe je het klimaat én je portemonnee een handje helpt door te leven zonder afval. Pals geeft je tips & tricks hoe je je ecologische voetafdruk verkleint, minder CO2 uitstoot, meer zelf maakt en minder weggooit. Goed voor het klimaat én je portemonnee. Daarnaast vertelt ze over het ontstaan van Zero Waste Nederland en hoe zij zelf al 5 jaar lang geen nieuwe spullen kocht.

Elisah Pals

Elisah Pals is klimaatpsycholoog en oprichter van Zero Waste Nederland. Ze heeft een fascinatie voor menselijk gedrag en hoe je dat op een positieve manier kunt beïnvloeden.

Praktisch

De lezing start om 20 uur en en duurt ± 1,5 uur. Voorafgaand aan de activiteit kun je vanaf 19 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Donderdag 16 maart 2023 van 20 tot 21:30 uur

NEMO Science Museum De Studio