NEMO Science Museum De Studio

Een hoopvolle toekomst

Donderdag 27 oktober van 20 tot 21 uur

Lezing

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen en dialogen gaan over het thema energie en klimaat.

Een hoopvolle toekomst

Klimaatverandering is de grootste bedreiging van het leven op aarde. Het is dan ook logisch dat de gevolgen soms zorgen voor een pessimistisch gevoel. En hoe meer je je in het onderwerp verdiept, des te sterker dat gevoel kan worden. In deze lezing op 27 oktober legt Ruben Jacobs uit hoe we zover zijn gekomen en waar onze verantwoordelijkheid ligt. Hij vertelt vooral over hoop in tijden van klimaatverandering en welk verhaal je je kinderen straks kunt vertellen.

Ruben Jacobs

Ruben Jacobs is socioloog, schrijver, universitair docent en onderzoeker. In zijn laatste boek De eeuw van Felix, zoekt hij naar manieren om zichzelf en zijn zoontje Felix voor te breiden op de onzekere toekomst die klimaatverandering met zich meebrengt.

Praktisch

De lezing op 27 oktober start om 20 uur en duurt ± 1 uur. Voorafgaand kun je vanaf 19 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Donderdag 27 oktober van 20 tot 21 uur

Locatie

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 148

Vandaag open van 12:00 tot 17:30 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 12:00 - 17:30 uur
ma - di Gesloten
wo - do 12:00 - 17:30 uur

Nog meer ontdekken