Natuurhistorisch Museum Maastricht

Waterbeestjessafari

Woensdag 31 augustus van 14 tot 16 uur

Workshop

Zonder dat je er iets van ziet, krioelt het onder het wateroppervlak van het leven. Ga je mee op safari om dat onderwaterleven te ontdekken?

Op safari

Bij safari denk je aan de Afrikaanse savannes met leeuwen, zebra’s, olifanten, neushoorns, impala’s, gazelles, hyena’s, giraffen, enzovoort Sommige grazen in het gras, andere plukken bomen kaal en weer andere jagen op die grazers en plukkers. In onze plassen en sloten is het onder water niet veel anders, maar de beestjes zijn veel kleiner en ze hebben meestal niet 4 maar 6 poten. Het zijn er vaak wel erg veel en ze zien er soms heel raar uit. Tijd om ze eens nader te onderzoeken!

Wat neem je mee?

Woensdag 31 augustus van 14-16 uur ga je met netjes en waterbakken mee de natuur in om dat onbekende waterleven te gaan ontdekken. Netjes, bakken en potjes, daar zorgt het museum voor. Laarzen, korte broek, zwemkleding en handdoek (maar je gaat toch niet in het water vallen?) moet je zelf meenemen.

Meedoen?

Een paar dagen van te voren geeft het museum nog door waar je precies op safari gaat, want in de zomer weet je nooit waar het water hoog genoeg staat. Enne…, één van je ouders mag mee. Leert die ook nog eens wat.

Zomeractiviteit voor kinderen van 7 t/m 11 jaar.

Bezoekersinformatie

Toegang

Met Museumkaart € 5

Reguliere toegangsprijs € 5

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Woensdag 31 augustus van 14 tot 16 uur

Locatie

Natuurhistorisch Museum Maastricht

de Bosquetplein 6-7
6211 KJ Maastricht
Route plannen Route plannen

043 - 35 05 490

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - vr 11:00 - 17:00 uur
za - zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken