Nationaal Glasmuseum

Back to the jungle! - Eibert Draisma

Dagelijks t/m 28 maart

Tentoonstelling

Ontwerper en uitvinder Eibert Draisma werd diep in de jungle van Zambia geboren. Voor Back to the jungle! heeft hij flink geëxperimenteerd. Je ziet een eigentijdse jungle met glazen wezens die tot leven komen dankzij zwaartekracht, luchtdruk, beweging en veerkracht.

Terug naar de oorsprong

Draisma vraagt zich af of we niet te afhankelijk zijn geworden van de vaak nogal onpoëtische technologie. Hij wil graag terug naar de oorsprong en neemt ons mee naar zijn oerwoud. Back to the jungle! is een ode aan een wereld zonder stekkers, een wereld die toch lijkt op de echte natuur. Hiervoor wekt hij junglebewoners tot leven en gaat daarvoor een samenwerking aan met de glasblazers in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Sprookjesjungle

De junglebewoners uiten zich door middel van geluid, licht en/of beweging, in combinatie met andere materialen. Er zijn geluidsbeesten, lichtbeesten, planten en andere objecten die in deze jungle vertoeven. Het gaat niet om het nabootsen van een échte jungle, maar om een sprookjesjungle, gebaseerd op Draisma’s liefde en passie voor uitvinden, ontwerpen, fysische verschijnselen en werken met glas: een jungle in de vorm van een Wunderkammer.

Bezoekersinformatie

Toegang

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum

Dagelijks t/m 28 maart

Locatie

Nationaal Glasmuseum

Lingedijk 28
4142 LD Leerdam
Route plannen Route plannen

0345 - 61 27 14

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - za 10:00 - 17:00 uur
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken