Muzee Scheveningen

Workshop Batik - Maak je eigen print

Woensdag 3 augustus van 19 tot 21 uur

Activiteit

Batik is meer dan een techniek om stoffen te versieren. In deze gratis workshop op 3 augustus van 19-21 uur kun je je eigen papieren sarong maken en zo je verhaal vertellen.

Werelderfgoed

Batik is geliefd werelderfgoed met grote culturele betekenis. Van generatie op generatie koestert en draagt men het. Batik is ook een manier om met motieven, kleuren en symbolen een verhaal te vertellen. Je kunt je laten inspireren door een persoon, een gebeurtenis of een verhaal. Je kunt ook een voorwerp of symbool als uitgangspunt nemen.

15 augustus

Dit project is om verhalen te delen, familietradities door te geven. En om na te denken over de betekenis van 15 augustus, het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Sta daarbij stil op je eigen manier. Sta stil, al is het maar één minuut. En wees daarbij zo luid als je maar wilt. Het is tijd om jouw verhaal te vertellen.

Voor 5 t/m 18 jaar en volwassenen

Woensdag 3 augustus van 19 tot 21 uur