MuseumVrij

Nationale Museumweek

4 t/m 10 april

  • Open je wereld

    Waar doe jij inspiratie op? Stap uit je dagelijkse patroon. Verwonder je in het museum, samen of alleen. Open je wereld deze Nationale Museumweek.

    Alle Museumweekactiviteiten

MuseumVrij

Tijdens Nationale Museumweek

Sla die laptop dicht, stap uit je routine en neem MuseumVrij! Want wanneer je in een museum staat, komt je brein tot rust en stroomt vol met inspiratie: een win-win voor zowel jou als je werkgever. Tijdens de Museumweek roepen we werkgevers op om hun werknemers een uurtje MuseumVrij te geven. Je kunt zelf vrij vragen; dat hebben we extra makkelijk voor je gemaakt. Doe je mee?

Vraag MuseumVrij
MuseumVrij

Museumweek met Quinty en Splinter

Ook dit jaar maakt Splinter een tour langs een aantal Nederlandse musea. Dat doet hij dit jaar met Quinty Misiedjan. Je krijgt een voorproefje van al het moois wat er te doen is tijdens de Museumweek. Mis ze niet en laat je inspireren!

Bekijk de afleveringen
Quinty in Rijksmuseum Boerhaave

Museumkids Escape Game

Ontsnap uit het mysterieuze museum

Speel mee met de Museumkids Escape Game en maak kans op een VIP museumbezoek. In dit spannende detectivespel ontdek je verborgen werelden. Prikkel je brein met raadsels, proefjes en creatieve opdrachten.

Speel nu mee
Escape Game

Man en Kunst

Lucas De Man brengt bijzondere kunstwerken onder de aandacht

Voor het 7e jaar op rij presenteert Lucas De Man tijdens de Nationale Museumweek het programma Man en Kunst. Laat je inspireren door de bijzondere verhalen over kunstenaars en kunstwerken, die allen te zien zijn in Nederlandse musea tijdens de Museumweek.

Meer info over de afleveringen
Man en kunst

#OpenJeWereld