Opdracht 1

Museum Escape Game

Briefing

Hoi inspecteur,

In de nacht van 18 april zijn 10 pronkstukken verdwenen. Voor jou ligt deze taak: ontrafel het mysterie. Help Tikkit mee om de kunstwerken terug te vinden.

Bekijk het bewijsmateriaal goed. Heb je het antwoord van dag 1 gevonden? Vul het in achter deze URL: www.museum.nl/nl/museumkids/..... Zo kun je weer verder spelen. Los het raadsel voor zondag 16 mei op. We hebben de allerbeste speurder nodig, en dat ben jij.

Ik weet zeker dat we samen de pronkstukken terug kunnen vinden. Heel veel succes, inspecteur!

Groetjes, Tikkit

Tikkit inspecteur

Bewijsmateriaal

Een onderzoek valt of staat met bewijsmateriaal. En dat bewijsmateriaal ga je zelf moeten vinden. Gelukkig begin je niet helemaal met lege handen. In twee musea hebben de dieven iets achtergelaten. Op de plaats waar de pronkstukken staan. Of nouja, stonden. Want die hebben ze meegenomen. Er lag een brief van de dieven waarin ze losgeld eisen. En een foto van een sleutel. Wat dat moet betekenen…?

Van het onderzoek dat de recherche vannacht al heeft gedaan krijg je twee documenten. In het Politierapport en de lijst met pronkstukken leer je meer over welke pronkstukken zijn verdwenen. Het Rozenkruisersgeheimschrift kan ook goed van pas komen. Ook de krant heeft al een stuk geschreven over de kunstroof.

Open onderstaande envelop
Envelop Escape game
Sleutel escape game