Museumkaart achterkant HQ

Museumkaart

Bezoek meer dan 450 musea

 • Een Museumkaart kopen of geven?

  Koop je eigen Museumkaart of geef er één cadeau en bezoek een jaar lang meer dan 450 inspirerende musea in Nederland voor maar € 64,90 of € 32,45 t/m 18 jaar.

  Koop nu Geef nu

Wat is een Museumkaart?

Een Museumkaart biedt je toegang tot meer dan 450 musea in heel Nederland. Vanaf de aanschafdatum krijg je een jaar lang onbeperkt toegang tot 450 inspirerende musea. Met het aanschaffen van de kaart help je mee een enorm cultureel kapitaal te bewaren, onderzoeken en presenteren. Je kan hem voor jezelf kopen en nu ook cadeau doen.

Meer informatie

Registreer of verzilver je Museumkaart

Personaliseer en geniet een jaar lang

Heb je een tijdelijke Museumkaart gekocht of een Cadeau Museumkaart gekregen? Registreer je en ontvang binnen 5 werkdagen je definitieve Museumkaart in huis.

Registreer of verzilver

Geef Museuminspiratie cadeau

Geef een jaar lang toegang tot meer dan 450 musea cadeau. Je kunt de Cadeau Museumkaart binnen 24 maanden na aankoopdatum op ieder moment gebruiken om een Museumkaart te bestellen. Een perfect cadeau voor de feestdagen.

Bestel een Cadeau Museumkaart

Koop een Museumkaart

Steun met jouw aankoop de musea in deze zware tijd: 90% van de inkomsten uit de Museumkaart gaan naar de musea. En dat hebben ze nu meer nodig dan ooit… koop nu een Museumkaart dan heb je hem binnen 5 werkdagen in huis.

Museumkaart bestellen

Inloggen Mijn Museumkaart

Jouw gegevens

Welke musea heb je de afgelopen tijd bezocht? Tot wanneer is je Museumkaart nog geldig? Op Mijn Museumkaart vind je gegevens en kun je ook verlengen of kaarten toevoegen aan je account.

Inloggen

Is het tijd om de kaart te vernieuwen?

Bespaar € 4,95

Is je Museumkaart bijna verlopen? Wil je nog een jaar genieten van tentoonstellingen, musea en activiteiten? Verleng dan je Museumkaart. Je krijgt dan € 4,95 korting op de reguliere verkoopprijs

Log in en verleng je Museumkaart

Veelgestelde vragen over de Museumkaart

 • Met de Cadeau Museumkaart geef je de Museumkaart cadeau. De ontvanger krijgt een cadeaucode om gratis de Museumkaart te bestellen. De Cadeau Museumkaart is 24 maanden na aankoop geldig en kan op elk moment door de ontvanger online omgezet worden in een Museumkaart die een jaar lang geldig is.

 • Op dit moment alleen online via museumkaart.nl Momenteel nog niet in het museum, daar hopen we de kaart te kunnen verkopen begin 2022.

 • Fijn dat je verrast bent met de Cadeau Museumkaart. Je kunt deze binnen 24 maanden na aankoop inwisselen voor een Museumkaart. Zodra je eigen Museumkaart afloopt bestel je met de cadeaucode gratis de nieuwe Museumkaart zodat er geen overlap is. Houd rekening met de bezorgtijd van 5 werkdagen.

 • Binnen 24 maanden na aankoop kan de Cadeau Museumkaart gebruikt worden om een gratis Museumkaart te bestellen. Bekijk hier tot wanneer je de cadeaucode kunt verzilveren: museumkaart.nl/geldigheid.

 • Na bestelling via de website ontvang je binnen 5 werkdagen de Cadeau Museumkaart thuis. Houd dus rekening met het bestelmoment zodat je de Cadeau Museumkaart op tijd in huis hebt.

 • Op museumkaart.nl/registreren kun je de cadeaucode registreren om een gratis Museumkaart te bestellen. Dit kan binnen de periode van 24 maanden na aankoop van de Cadeau Museumkaart.

 • Na registreren van je cadeaucode om de Museumkaart te bestellen ontvang je binnen 5 werkdagen de Museumkaart thuis. Deze is vanaf verzilveren een jaar geldig.

 • De Cadeau Museumkaart is geen geldig entreebewijs. Het is enkel een cadeaucode waarmee je via registratie een gratis Museumkaart kunt bestellen.

 • De algemene voorwaarden van de Cadeau Museumkaart vind je hier.

 • Vanaf 26 januari mogen de musea weer open! Het dragen van een mondkapje en het tonen van een coronatoegangsbewijs is verplicht. Basisregels als 1,5 meter afstand houden, handen wassen en in je elleboog niezen zijn ook van toepassing. Zien we je snel in het museum? Zie de overheidsregels.

 • Je ontvangt automatisch extra looptijd. De extra looptijd wordt berekend door de dagen dat je kaart nog geldig was toen de musea gesloten waren. Zodra we weten wanneer musea weer open mogen, krijgen alle kaarthouders persoonlijk een bericht met de nieuwe einddatum. Vanaf dat moment zal de nieuwe einddatum ook te zien zijn in je Mijn Museumkaart omgeving. Heb je nog geen Mijn Museumkaart account? Maak er dan snel een aan!

 • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.

 • De musea zijn verplicht gesloten geweest van 19 december 2021 t/m 25 januari. Het is een lastig jaar voor velen van ons, ook financieel. Daarom is het ook mogelijk restitutie aan te vragen voor de dagen dat de musea dicht waren. Daarmee krijg je geen extra looptijd. Restitutie kan je aanvragen in de Mijn Museumkaart omgeving.

 • Je kunt bij ons op de site je Museumkaart kopen. Je krijgt dan je kaart binnen 5 werkdagen in de brievenbus. Pas daarna kun je met je Museumkaart naar een museum.

  In het museum

  Wil je liever meteen naar het museum? Koop je kaart dan daar. Bekijk bij welke musea je je Museumkaart aan de balie kunt kopen. Dan kun je er wél meteen gebruik van maken.

  Tijdelijke kaart

  Als je in het museum een Museumkaart koopt, is dat een tijdelijke kaart die 31 dagen geldig is. Het is héél belangrijk dat je deze tijdelijke kaart meteen registreert op onze site. Hiermee personaliseer je hem en krijg je je definitieve kaart thuisgestuurd met jouw gegevens erop.

  Je kunt maximaal 5 bezoeken afleggen met je tijdelijke kaart. Als je hem koopt, geldt dat meteen als het eerste bezoek, óók als je die eerste keer niet het museum ingaat. Je tijdelijke kaart is geldig totdat je je definitieve Museumkaart hebt gekregen. Daarna niet meer.

 • Nee, er is geen gezins-Museumkaart. De Museumkaart is strikt persoonlijk. Hij is uitsluitend bestemd voor gebruik door de persoon van wie de gegevens en de foto op de Museumkaart staan. Het is wel mogelijk om op Mijn Museumkaart meerdere kaarten aan te vragen, dus ook voor gezinsleden of vrienden. Je kunt ook via Mijn Museumkaart kaarten toevoegen aan je account.

 • Heb je een Museumkaart besteld en je kreeg onterecht je Museumkaart niet, dan krijg je uiteraard kosteloos een nieuwe toegestuurd. Het is wel belangrijk dat je dit meldt binnen zes weken na de vervaldatum van je oude kaart, anders zien wij ons genoodzaakt je € 4,95 aan éénmalige inschrijfkosten te berekenen. Neem dus zo snel mogelijk contact op met de klantenservice als je je kaart niet hebt ontvangen. Dat kan telefonisch: 0900 - 40 40 910, op werkdagen van 9-17 uur, of per e-mail.

  • Aankoop Museumkaart via IDEAL - NL95ABNA0626918871
  • Verlengen via acceptgiro - NL41ABNA0455133425
  • Scannen QR-code verlengen - NL04 ADYB 2017400157
 • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.

 • Wil je geen Museumkaart meer ontvangen? Dan hoef je niks te doen. De Museumkaart loopt automatisch af.

  Wil je toch opzeggen zodat je geen brieven meer van ons ontvangt? Bel, mail of stuur een brief.

  Klantenservice Museumkaart
  Postbus 5020
  2900 EA Capelle a/d IJssel

  Vermeld duidelijk je naam en kaartnummer in je brief of e-mail. Wij annuleren dan je abonnement.

 • Bel 0900 - 40 40 910 op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. Wij blokkeren dan meteen je verloren of gestolen Museumkaart. Tegen betaling van € 4,95 aan éénmalige kosten sturen wij je nieuwe kaart binnen 5 werkdagen op.

 • Je Museumkaart staat op naam, is strikt persoonlijk en daarom uniek. Alleen degene waarvan de persoonsgegevens - en de pasfoto - op de Museumkaart staan heeft het recht op de voordelen die aan de Museumkaart zijn gekoppeld. Een foto van je Museumkaart op je telefoon is helaas niet geldig in de musea. Theoretisch zou iedereen een foto kunnen maken van jouw kaart. Controle hierop is - nu nog lang niet alle kaarten van een foto voorzien zijn - niet goed mogelijk, vandaar dat alleen de originele Museumkaarten gelden als toegangsbewijs.

 • Als je je kaart vergeet te registreren heb je helaas geen recht op vrije toegang. Registreer op de site direct alsnog je tijdelijke kaart. Met je definitieve Museumkaart, die je binnen 5 werkdagen thuisgestuurd krijgt, kun je weer musea bezoeken.

  Je kunt je tijdelijke kaart dus ook nog ná de noodzakelijke 31 dagen registreren. Je moet dan even wachten tot je je definitieve Museumkaart hebt voordat je weer naar een museum kan.

 • Je kunt de gebruiksvoorwaarden van de Museumkaart op de pagina 'Gebruiksvoorwaarden' teruglezen.

 • Je ontvangt automatisch extra looptijd. De extra looptijd wordt berekend door de dagen dat je kaart nog geldig was toen de musea gesloten waren. Zodra we weten wanneer musea weer open mogen, krijgen alle kaarthouders persoonlijk bericht met de nieuwe einddatum. Vanaf dat moment kan je ook de nieuwe einddatum bekijken in je Mijn Museumkaart omgeving. Heb je nog geen Mijn Museumkaart account? Maak er dan snel een aan!

 • De musea zijn verplicht gesloten vanaf 19 december 2021 t/m minimaal 14 januari. Het is een lastig jaar voor velen van ons, ook financieel. Daarom is het ook mogelijk restitutie aan te vragen voor de dagen dat de musea dicht waren. Daarmee krijg je geen extra looptijd. Restitutie kan je aanvragen bij de klantenservice.

 • Sinds de zomer 2020 hebben we (Museumvereniging) een nieuwe website: museum.nl. Hierop vind je alle inspiratie voor een museumbezoek. Museumkaart heeft ook een plek op museum.nl en daarom verwijzen we nu direct door naar museum.nl. De oude museumkaart.nl website is dus vervangen door museum.nl.

 • Jouw (mail) adres gebruiken wij alleen om je namens de Museumkaart op de hoogte te houden. Bijvoorbeeld om je definitieve Museumkaart toe te sturen. Als je hebt ingevuld akkoord te gaan, krijg je maandelijks onze nieuwsbrief Museumtips, vol interessante, exclusieve aanbiedingen voor kaarthouders. Lees ons privacystatement voor een uitgebreide toelichting.

 • Een nieuwe Museumkaart kost € 64,90. Als je de Museumkaart verlengt via onze brief, mail of via Mijn Museumkaart krijg je € 4,95 korting en betaal je automatisch € 59,95 in plaats van € 64,90.

  Voor de Museumkidskaart en de Jongerenkaart betaal je automatisch € 27,50 ipv € 32,45 en betaal je ook € 4,95 minder bij verlengen via onze brief, mail of via Mijn Museumkaart.

 • Alle kaarthouders krijgen voor de dagen dat musea gesloten zijn extra looptijd. Als er bekend is wanneer musea weer open mogen, krijg je van ons persoonlijk bericht over je nieuwe einddatum. Omdat de Museumkaart tijdens de sluiting is verlengd en we je een nieuwe kaart hebben toegestuurd, zijn alle extra dagen die je nog tegoed had op de NIEUWE kaart bijgeschreven. In de Mijn Museumkaart omgeving kan je controleren welke kaart nu actief is en die je mee moet nemen naar het museum.

 • Je krijgt van ons automatisch bericht 6 tot 8 weken voordat je Museumkaart afloopt. Wil je meteen verlengen? Log in op Mijn Museumkaart en verleng je Museumkaart daar vandaag nog.

  Het stilzwijgend verlengen van jouw Museumkaart is niet meer toegestaan, daarom is automatische incasso niet meer mogelijk.

 • Als in jouw huishouden 2 of meer Museumkaarten zijn met verschillende vervaldata en die data liggen binnen 6 weken van elkaar, dan is dit bedrag voor de Museumkaarten samen. De start- en einddatum van de verschillende kaarten blijven zoals ze nu zijn.

 • Naast het betalen via de digitale bankieren app, kan je nu ook betalen door het scannen van de QR code. Scan de QR code met je camera. Je komt direct in het iDeal betaalproces van jouw Museumkaart. Heeft jouw camera nog geen QR scan, download dan een iDeal QR scan app in de App Store. Op deze wijze hoef je alleen nog akkoord te geven op de betaling voor de nieuwe Museumkaart. Onze bankrekening nummers zijn;

  • Aankoop Museumkaart via IDEAL - NL95ABNA0626918871
  • Verlengen via acceptgiro - NL41ABNA0455133425
  • Scannen QR-code verlengen - NL04 ADYB 2017400157
 • Scan de QR code met je camera. Je komt direct in het iDeal betaalproces van jouw Museumkaart. Heeft jouw camera nog geen QR scan, download dan een iDeal QR scan app in de App Store. Op deze wijze hoef je alleen nog akkoord te geven op de betaling voor de nieuwe Museumkaart. Meer uitleg vind je op onze verleng pagina.

 • Je ontvangt de Museumkaart twee weken na betaling. Als je je nieuwe Museumkaart hebt ontvangen, kan je deze meteen gebruiken. Je oude kaart is vanaf dat moment niet meer geldig. Heb je de Museumkaart niet ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice. Het is wel belangrijk dat je dit meldt binnen 6 weken na de vervaldatum van je oude kaart. Neem dus zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Dat kan telefonisch: 0900 - 40 40 910, op werkdagen van 9-17 uur, of per e-mail: klantenservice@museumkaart.nl.

 • Ja, betalen met de QR code is veilig. Na het scannen van de QR code worden alle verlichte velden automatisch ingevuld. Zo voorkom je fouten in het rekeningnummer of het betalingskenmerk.