Museum Volkenkunde

Familielezing: hoe wijzen dieren je de weg?

Zondag 12 februari van 13:15 tot 13:45 uur

Kom naar de actieve familielezing over het navigeren van dieren door dierfilosoof Bas van Woerkum op zondag 12 februari in Museum Volkenkunde.

Navigeren

Google maps en GPS heb je niet nodig voor de lessen van dieren die kampioen zijn in het vinden van de weg. Wat je wél nodig hebt zijn je zintuigen. Ook de zintuigen die je misschien wat verwaarloosd hebt. Leer van meester noordse stern die de hele wereld overvliegt. En van juf zalm die precies de plek vindt waar zij geboren is. En leer hoe honingbijen elkaar de weg wijzen.

Dierfilosoof

Bas van Woerkum is dierfilosoof aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij onderzoekt overeenkomsten en verschillen tussen de intelligentie van mensen en andere dieren. Speciaal voor Museum Volkenkunde heeft Bas deze familielezing ontwikkeld waarbij hij, net als de tentoonstelling de DierenAcademie, dierdocenten in de hoofdrol plaatst.

Voor 5 t/m 18 jaar en volwassenen

Zondag 12 februari van 13:15 tot 13:45 uur