Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - do Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
Route plannen Route plannen

024 - 36 08 805

Museum Het Valkhof in Nijmegen, Foto: Flip Franssen
Tentoonstelling Horizon, Foto: Flip Franssen
Tentoonstelling Rettet den Wald!, Foto: Flip Franssen

Het museum is vanwege een ingrijpende renovatie sinds 1 oktober 2022 ruim 2 jaar gesloten. Vanaf 1 maart 2023 huist het museum tijdelijk in het ABN AMRO-gebouw. Voorjaar 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos.

Museum Het Valkhof wil kennis delen over geschiedenis, erfgoed en kunst. De collectie bestaat uit archeologie, oude en moderne kunst. Bodemvondsten geven een beeld van het menselijk leven in de regio.

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van 14.000 jaar geschiedenis uit. We willen laten zien hoe kunst en geschiedenis ons wereldbeeld kleuren. In dit museum leer je over de rijke geschiedenis van Nijmegen in belangrijke bloeiperiodes zoals de Romeinse tijd en de tijd van Karel de Grote. Nijmegen was ten tijde van de Romeinen een stad aan de Limes, de grens van het Romeinse Rijk, die inmiddels tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Alle topstukken uit deze periode vind je in dit museum. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen over kunst, geschiedenis en wetenschap. Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van architect Ben van Berkel, aan het historische Valkhofpark, in het hart van Nijmegen.

Museum Het Valkhof draagt ook de zorg voor het monument Museum Kam in de Museum Kamstraat. Dit gebouw wordt momenteel gerenoveerd en zal na de heropening ook een dag per week zijn deuren openen voor publiek.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Zien & doen in Museum Het Valkhof

Nog meer ontdekken