Museum Flehite

Maak je eigen rariteitenkabinet

Dinsdag 12 juli van 11 tot 12:30 uur

Workshop

Begin een eigen verzameling vreemde vondsten en laat ze zien in een zelfgemaakt rariteitenkabinet! In de 17e eeuw was het voor rijke mensen heel populair om zo'n rariteitenkabinet in huis te hebben om de voorwerpen te bestuderen of om mee te pronken, want zo'n verzameling was vaak niet goedkoop.

Maak je eigen rariteitenkabinet

Onder leiding van kunstenaar Titia Felderhof maak je zelf van karton zo’n kastje en versier je het mooi. En als het klaar is, moet er natuurlijk ook alvast iets in!

Ander Licht op Withoos

In Museum Flehite kun je nu een tentoonstelling zien met werk van de 17e eeuwse schildersfamilie van vader Mathias en zijn kinderen Withoos én van verre verwant fotograaf Hans Withoos. Zij lieten zich allemaal inspireren door de natuur. Kijk eens goed op de schilderijen, dan zie je heel wat rariteiten terug.

Praktisch

Zelf een rariteitenkabinet maken is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het kost € 8 per kind en er is plek voor maximaal 10 kinderen.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Leeftijd

Voor 9 t/m 12 jaar

Datum & tijd

Dinsdag 12 juli van 11 tot 12:30 uur

Locatie

Museum Flehite

Westsingel 50
3811 BC Amersfoort
Route plannen Route plannen

033 - 24 71 100

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Extra informatie

Volwassen Museumkaarthouders die de tentoonstelling willen bezoeken als de kinderen de workshop volgen betalen alleen de toeslag van 3 euro voor deze tentoonstelling.

Nog meer ontdekken