Museum De Lakenhal

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

Zondag 21 augustus van 11:30 tot 12:30 uur

Rondleiding

Ontdek alles over designpionier Christa Ehrlich tijdens de rondleiding in Nederlandse Gebarentaal in Museum De Lakenhal.

Voor doven en slechthorenden

Een museum ontdek je het beste in je eigen taal. Daarom werken we samen met dove rondleiders, die in Nederlandse Gebarentaal rondleidingen voor doven en slechthorenden verzorgen. In de gratis NGT-rondleiding op zondag 21 augustus maak je onder begeleiding van rondleider Lara kennis met de van oorsprong Oostenrijkse Christa Ehrlich, die 100 jaar geleden naar Voorschoten vertrok en daar baanbrekend modern tafelzilver ontwierp. In de jaren daarna zette ze een geheel eigen oeuvre neer met Weense invloeden.

Alles over Christa Ehrlich

Tijdens de rondleiding door Christa Ehrlich - Pionier in design ontdek je alles over haar bijzondere zilveren objecten – van kroketschep tot koffiepot. Ook de modetekeningen, het behang en het keramiek van haar hand komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor de twee werelden waarin Christa Ehrlich werkte: het Weense creatieve klimaat en de Zilverfabriek Voorschoten.

Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Reserveer wel vooraf even een plekje, want er kunnen maar 15 mensen mee doen. Is er iemand in jullie gezelschap horend? Ook dan kun jie aan deze rondleiding meedoen – er is een stemtolk aanwezig.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Zondag 21 augustus van 11:30 tot 12:30 uur

Locatie

Museum De Lakenhal

Oude Singel 32
2312 RA Leiden
Route plannen Route plannen

071 - 51 65 360

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Extra informatie

Startpunt: Achterplaats

Nog meer ontdekken