Joods Museum

De geschiedenis van het jodendom

Zondag 8 januari 2023 van 11 tot 13 uur

Lezing

Altijd al meer willen weten over Joodse geschiedenis, feestdagen en rituelen? In het Joods Museum zijn onder het motto Jodendom voor Dummies 3 cursussen in samenwerking met Joods Educatief Centrum Crescas. Op 8 januari spreekt Bart Wallet op de 1e cursus.

Jodendom voor Dummies

In het Joods Museum vindt in samenwerking met Joods Educatief Centrum Crescas een drieluik plaats: hoogleraar Bart Wallet belicht de geschiedenis van het jodendom in Nederland, historicus Leo Mock zet de jaarcyclus van het jodendom uiteen en junior conservator Lisa de Goffau vertelt over de materiële cultuur van het jodendom aan de hand van de collecties van het Joods Museum.

Geschiedenis van het jodendom in Nederland

Kan dat, heel kort uitleggen wat iedereen zou moeten weten over de geschiedenis van Joden in Nederland? Veel mensen weten wel iets over de Nederlands-Joodse geschiedenis, maar veelal zijn dat fragmenten: Portugese Joden van Amsterdam, het Joodse socialisme en de fatale oorlogsjaren. Wat was nu de doorgaande lijn? Hoe is het Joden in Nederland vergaan vanaf het eerste moment dat ze zich hier blijvend wisten te vestigen? Bart Wallet schetst een dwarsdoorsnede van de spannende geschiedenis van Joods Nederland.

Praktisch

Zondag 8 januari van 11-13 uur in het auditorium van het museum. De kosten voor 3 cursusdagen zijn € 45 of € 15 voor 1 cursusdag. Tickets zijn te koop op de website van het Joods Educatief Centrum Crescas.

Bezoekersinformatie

Toegang

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zondag 8 januari 2023 van 11 tot 13 uur

Locatie

Joods Museum

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 10 310

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken