Joods Museum

Chanoeka atelier voor kinderen (6+)

Zondag 18 december van 14 tot 15:30 uur

Kinderfeestje

Rondom Chanoeka zijn er verschillende activiteiten voor kinderen in het Joods Museum junior in Amsterdam. Kom je langs?

Lichtjeswonder

Chanoeka wordt gevierd ter herinnering aan de herinwijding van de Tempel in Jeruzalem door de Makkabeeën, nadat deze, in het jaar 165 door de Syriërs verwoest was. Daarbij neemt de vondst van een kruikje reine olie, dat werd gebruikt om de menora in de tempel weer aan te steken, een belangrijke plaats in. Hoewel de hoeveelheid olie slechts voldoende was voor één dag, bleef het licht door een wonder acht dagen lang branden.

Kaarsen en kandelaars met een verhaal

In dit atelier maak je een Chanoekia kandelaar en ga je met bijenwas kaarsen rollen en versieren. Wist je dat er op zo'n kandelaar vaak symbolen en afbeeldingen staan die een verhaal vertellen? We bekijken voorbeelden uit het museum. Deze gebruik je om zelf na te denken over jouw eigen verhaal en boodschap.

Rond 15:30 uur gaat een medewerker van de Joods Museum junior met de aanwezige kinderen naar het Museumcafé om de kaarsen van de Chanoekia aan te steken.

Voor 5 t/m 18 jaar

Zondag 18 december van 14 tot 15:30 uur