Fashion for Good - BioGlitz Eucalyptus Glitter stand     Duurzame glitter geproduceerd door BioGlitz     Bioglitz_Credits: Alina Krasieva

Glitter!

In deze gloednieuwe tentoonstelling, die 6 april voor het publiek zal starten, kun je de nieuwste innovatie op het gebied van duurzame biomaterialen bewonderen, waaronder het werk van BioGlitz. BioGlitz maakt biologische afbreekbare en composteerbare glitter van eucalyptusboom-extract uit duurzaam beheerde bossen. De glitter van BioGlitz is daarmee een veganistisch, afvalvrij en milieuvriendelijk alternatief voor normale glitter die gemaakt wordt van plastic wat op petroleum is gebaseerd.

BioGlitz is een samenwerking gestart met fabrikant Ronald Britton Ltd. om 's werelds allereerste duurzame en biologisch afbreekbare textielglitter, genaamd Textile Glitz, te creƫren.

De BioGlitz stand in het Fashion for Good museum verteld je alles over dit duurzame alternatief voor Glitter en de toepassingen ervan. Tevens kun je hier, zodra het museum weer fysiek haar deuren opent, doormiddel van een handdispenser zelf de glitter proberen!

De BioGlitz stand is tot 12 oktober 2021 (virtueel) te bewonderen in het Fashion for Good museum aan het Rokin in Amsterdam.

Fashion for Good Museum

Rokin 102