Drents Museum

Lezing over de bijzondere Frida Kahlo plus lunch

Maandag 15 november van 12:30 tot 15:30 uur

Kom naar deze inspirerende middag voor Museumkaarthouders in het Drents Museum te Assen. Leer meer over de koningin der zelfportretten: Frida Kahlo. De lezing en lunch samen kosten € 38.

Levensverhaal

Een onvergetelijk gezicht met ’n trots pronkende unibrow boven haar mysterieuze ogen. Dat misère en succes regelmatig hand in hand gaan, blijkt uit het levensverhaal van de koningin der zelfportretten. Als jongvolwassene werd Kahlo tijdens een busongeluk door een stang doorboord. Verveeld aan bed gekluisterd begon ze met het creëren van talrijke zelfportretten.

Viva la Frida!

Maar liefst twee verschillende collecties komen uit Mexico-Stad overgevlogen naar het Drents Museum in Assen: één met schilderijen en tekeningen en één met persoonlijke bezittingen zoals kleding, sieraden en korsetten. Tezamen vertellen zij in Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo het complete verhaal van Frida Kahlo. Kom, na ontvangst met thee, koffie en iets lekkers, alles te weten over deze fenomenale vrouw. MUZE organiseert een mooie middag. De museumdocent van het Drents Museum vertelt je allerlei wetenswaardigheden en beantwoordt graag je prangende vragen. Na een lunch met heerlijk belegde broodjes, snacks en soep, mag je jezelf in de tentoonstelling laten onderdompelen in de wereld van Frida.

• 12.30 – 13.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
  • 13.00 – 14.00 uur: Lezing Viva la Frida door museumdocent
  • 14.00 – 15.00 uur: Lunch (inclusief)
  • vanaf 15.00 uur: Bezoek tentoonstelling Viva la Frida