Drents Museum

LOFAR-station

Zondag 14 augustus van 11:00 tot 17:00

Evenement

Op de Brink voor het Drents Museum kun je een echt LOFAR-station bekijken. LOFAR is een radiotelescoop, samengesteld uit duizenden radioantennes. Je kunt van heel dichtbij zien hoe zo'n station er nu uitziet.

Live beelden

Daarnaast staat een scherm dat live toont wat LOFAR op dat moment ‘ziet’. Het station dat er staat werkt dan niet echt - dat is technisch niet mogelijk - maar het scherm laat wel echte live beelden zien.

Mobiele stand Astron

Weet je dat in Drenthe het hart van de grootste radiotelescoop ter wereld staat? Net als in de bronstijd boeit de sterrenhemel ons nog steeds mateloos. Om de geheimen van die sterrenhemel te ontrafelen, richt ASTRON zijn blik dieper de ruimte in dan ooit tevoren om zo meer te weten te komen over zwarte gaten, neutronensterren, verre planeten en nog veel meer. Neem een kijkje bij de stand van Astron voor het museum en leer wat ze allemaal al ontdekt hebben!

Zondag 14 augustus

Op deze zondag 14 augustus kan iedereen gratis kennis komen maken met de twee topstukken die deze zomer te zien zijn in het museum: De vaandeldrager van Rembrandt van Rijn en De Nebraschijf.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum

Zondag 14 augustus van 11:00 tot 17:00

Locatie

Drents Museum

Brink 1
9401 HS Assen
Route plannen Route plannen

0592 - 37 77 73

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - di 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken