Beeld & Geluid in Den Haag

Andréa Kroon over K.P.C. de Bazel

Zondag 9 juni van 11:30 tot 13:30 uur

Lezing

Grijp je kans om tijdens deze interessante lezing door Beeld & Geluid in Den Haag het gemeentelijk monument de Theosofen Tempel te bezoeken en meer te horen over het ontwerp van K.P.C. de Bazel tijdens het Art Nouveau Festijn in Den Haag op zondag 9 juni.

K.P.C. de Bazel

Deze lezing vindt plaats in de Theosofen Tempel uit 1916, van architect K.P.C. de Bazel. In de Zeestraat was aanvankelijk de Groote Koninklijke Bazar gevestigd. Later vestigde het Nederlandsch Postmuseum zich in het gebouw. In 1991 werd het naastgelegen pand van de Theosofische Vereniging toegevoegd aan het museum en intern doorverbonden. De architect paste een modern betonskelet toe en ontwierp ook de glas-in-lood ramen, lampen en het meubilair. De structuur van de oorspronkelijke ruimtes en ramen is nog herkenbaar, het meubilair is grotendeels vervangen.

Art nouveau

Sinds 2022 is het museum onderdeel van Beeld & Geluid. Bezoek ook Art Nouveau uit ‘t depeau op 8, 9 en 10 juni. Met een kleine presentatie van art nouveau objecten uit de collectie van Beeld & Geluid.

Art Nouveau Festijn

Het Den Haag van rond 1900 knalde uit zijn voegen en liep over van nieuwe inzichten en moderne inspiratie, wat tot uitdrukking kwam in alle kunstvormen: literatuur, muziek, beeldende kunst, theater en architectuur. Het programma van dit evenement is gericht op al deze facetten. Bekijk voor meer informatie de website van het festival.

Bezoekersinformatie

Toegang

Datum & tijd

Zondag 9 juni van 11:30 tot 13:30 uur

Locatie

Beeld & Geluid in Den Haag

Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
Route plannen Route plannen

070 - 33 07 500

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - za 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken