ARTIS Groote Museum

Hoe komt alles samen in de bodem?

Donderdag 23 februari van 19 tot 21 uur

Lezing

De meeste mensen staan niet dagelijks stil bij de functies van onze bodem. Maar wat vindt er nu eigenlijk plaats onder onze voeten? Ontdek op donderdag 23 februari hoe alles nu en in de toekomst samenkomt in de bodem van de openbare ruimte. Kom naar het Groote Museum in Amsterdam.

Urban metabolism

Neem een kijkje onder de straatstenen en je komt al snel van alles tegen. Kabels, leidingen, riolering, en energiesystemen, ze maken allemaal deel uit van een uitgebreid urban metabolism. Van micro tot macro, van ééncellige organismen tot wereldwijde klimaatverandering; de bodem heeft op elke schaal invloed op ons bestaan. Sterker nog, zonder de micro-organismen in de bodem zouden we niet kunnen bestaan. Één van de belangrijkste functies van de bodem is het afbreken van (organisch) afval en het beschikbaar maken van voedingsstoffen voor grotere organismen, zoals planten. En planten voorzien ons bijvoorbeeld weer van zuurstof, voedingsstoffen en bouwmaterialen.

Hoe komt alles nu en in de toekomst samen in de bodem van de openbare ruimte? Ga het gesprek aan met de Gemeente Amsterdam tijdens deze interactieve sessie.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Donderdag 23 februari van 19 tot 21 uur

Locatie

ARTIS Groote Museum

Plantage Middenlaan 41
1018 CZ Amsterdam
Route plannen Route plannen

Vandaag open van 10:00 tot 22:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr - wo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken