NEMO Science Museum De Studio

De toekomst bestaat niet!

Thursday 16 February from 20 to 22 hours

Workshop

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

Dé toekomst bestaat niet

Nadenken over de toekomst beïnvloedt de beslissingen die we nu maken. En als het gaat over klimaatverandering, denken we vaak aan de toekomst. Daarom is het op 16 februari de hoogste tijd eens onder de loep te nemen op wat voor manieren we een toekomstbeeld kunnen creëren en wat daarbij de valkuilen zijn.

Illustrator

Er zijn verschillende manieren om over de toekomst na te denken. Van nature zijn we geneigd één dominant toekomstbeeld te gebruiken en aan de hand daarvan beslissingen te nemen in het heden. Het probleem is dat we andere mogelijkheden daardoor - te - snel over het hoofd zien en steeds dezelfde keuzes blijven maken. Wil jij ook leren opener over de toekomst na te denken? Kom dan naar deze bijzondere avond in De Studio van NEMO. Een illustrator brengt het proces en de vraagstukken die voorbijkomen in beeld. Je krijgt ze ook nagestuurd.

Loes Damhof en Futures Literacy

Tijdens de workshop kom je op een laagdrempelige en speelse manier in aanraking met de Futures Literacy-methode, door UNESCO uitgeroepen tot dé essentiële vaardigheid die nodig is voor onze 21e eeuwse problematiek. Binnen de leerstoel Futures Literacy doen mensen onderzoek naar de manier waarop we kijken naar de toekomst. Loes Damhof introduceerde deze methode in het Nederlandse hoger onderwijs en leidt het *Futures Literacy-*team aan de Hanzehoogschool in Groningen. Ze reist op 16 februari speciaal naar Amsterdam om deze nieuwe methode in een workshop beschikbaar te stellen aan de bezoekers van De Studio.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Visitor information

Access

Attention: Advance booking required

Date & time

Thursday 16 February from 20 to 22 hours

Location

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Plan route Plan route

020 - 53 13 148

Open today from 12:00 until 17:30

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 12:00 - 17:30
Mon - Tue Closed
Wed 12:00 - 17:30
Overview of opening hours

Discover more