NEMO Science Museum De Studio

Kernenergie: kans of bedreiging?

Thursday 13 April from 20 to 21 hours

Lecture

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

Kernenergie: kans of bedreiging?

Hoe zorgen we voor voldoende energie én bestrijden we de gevolgen van klimaatverandering? Hoewel het aandeel van duurzame energie stijgt, komt het grootste deel van de Nederlandse elektriciteit nog altijd uit fossiele brandstoffena. Kan kernenergie een oplossing bieden voor een CO2-neutrale samenleving? De meningen over dit controversiële onderwerp lopen flink uiteen.

Ethisch

In de lezing op 13 april vertelt Behnam Taebi over de wortels van de technologie in de militaire toepassing, over het risico op ongelukken en over de impact van radioactief afval. Hij gaat dieper in op met welke ethische vraagstukken we rekening moeten houden als het gaat over kernenergie als onderdeel van de toekomst. Het is volgens Taebi tijd dat we een open debat voeren over kernenergie, waarin we ons bezighouden met sociale acceptatie of voldoende draagvlak, en ook kijken naar ethische implicaties van de nieuwe technologie. Vooral als het gaat om een technologie waarvan de risico’s landsgrenzen én generaties overstijgen.

Behnam Taebi

Behnam Taebi is professor Energie & Klimaatethiek aan de TU Delft en wetenschappelijk directeur van het Safety & Security Institute van de TU Delft.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Visitor information

Access

Attention: Advance booking required

Date & time

Thursday 13 April from 20 to 21 hours

Location

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Plan route Plan route

020 - 53 13 148

Open today from 12:00 until 17:30

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 12:00 - 17:30
Mon - Tue Closed
Wed 12:00 - 17:30
Overview of opening hours

Discover more