NEMO Science Museum De Studio

Bordspel: The Change Game

Thursday 30 March from 20 to 22 hours

Activity

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. De workshops, lezingen, en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies.

The Change Game

Tijdens The Change Game onderzoekt het museum samen met Danielle Arets en Jessie Harms hoe we onze omgeving duurzamer, veiliger en groener maken. Hoe kunnen we onze dorpen, steden en gemeenschappen aanpassen aan het veranderende klimaat? Het spel onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om leefomgeving en klimaat beter aan elkaar aan te passen en welke thema’s hierbij belangrijk zijn. De toekomstscenario’s in de game komen terug in de installatie Ontdek de Toekomst in Project Morgen. De toekomstscenario's zijn ontwikkeld door onder meer Jessie Harms.

Danielle Arets en Jessie Harms

Danielle Arets is docent Journalistiek en Verantwoorde Innovatie. Zij richt zich op onderzoek en debat over de dwarsverbanden tussen design en wetenschap. Danielle is beleidsmedewerker Voortgangsoverleg Klimaatakkoord en SER,, associate Lector Strategisch Creativiteit bij Design Academy Eindhoven en freelance designonderzoeker en debatmoderator. Zij richt zich op het slim verbinden van kennis en cultuur. Daarnaast organiseert ze debatten, schrijft populair wetenschappelijke publicaties en verzorgt gespreksleiding. Harms zet zich in de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad en werkt aan het versnellen van de transitie naar een klimaatneutraal, natuurinclusief en sociaal Nederland. Haar expertise ligt voornamelijk op het versnellen van de energietransitie.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Visitor information

Access

Attention: Advance booking required

Date & time

Thursday 30 March from 20 to 22 hours

Location

NEMO Science Museum De Studio

Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
Plan route Plan route

020 - 53 13 148

Open today from 12:00 until 17:30

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 12:00 - 17:30
Mon - Tue Closed
Wed 12:00 - 17:30
Overview of opening hours

Discover more