Embassy of the Free Mind

Theatershow Hoezo Spinoza?

Thursday 9 February from 17 to 18:30 hours

Event

Maak in deze voorstelling van Harpert Michielsen in Embassy of the Free Mind op een grappige manier kennis met de 17e eeuwse schrijver en filosoof Spinoza.

Stand Up History

Harpert Michielsen is acteur, geschiedenisfreak en een rasverteller. Hij studeerde geschiedenis aan de UvA en studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij heeft altijd zijn liefde voor geschiedenis willen combineren met het theatervak. Daarom ontwikkelde hij zijn eigen stijl: Stand-up History. Geheel op eigen wijze maakt hij voorstellingen over mensen waar je de straatnaam wel van kent, maar geen idee hebt wie ze zijn.

Hoezo Spinoza?

De voorstelling Hoezo Spinoza? houdt het midden tussen een theatrale vertelling en een TED-talk. Michielsen neemt je mee in de 17e eeuwse wereld van Spinoza en zijn tijdgenoten. Waarom vinden we Spinoza nu nog belangrijk? Hoezo staat hij in de canon van de Nederlandse geschiedenis? Hoezo werd hij verketterd en bejubeld? Hoezo Spinoza? Harpert speelt deze voorstelling door heel Nederland en België als huiskamervoorstelling en voor instellingen en organisaties. Want Spinoza is actueler dan ooit!

Visitor information

Access

Attention: Advance booking required

Date & time

Thursday 9 February from 17 to 18:30 hours

Location

Embassy of the Free Mind

Keizersgracht 123
1015 CJ Amsterdam
Plan route Plan route

020 - 62 58 079

Open today from 10:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Sat - Sun 10:00 - 17:00
Mon - Tue Closed
Wed - Thu 10:00 - 17:00
Overview of opening hours

Discover more