Slot Loevestein

Zomervakantie vol activiteiten

9 Juli 2022 bis einschl. 4 September 2022

Diese Aktivität wurde beendet.

Deze zomervakantie is er van alles te doen op Slot Loevestein. Dagelijks mooie verhalen, elke woensdag een workshop en elke vrijdag oudhollandse spellen. Ook komen de kasteelschutters en de Meyden van Loevestein langs.

Musketschieten

Tijdens een dagje Loevestein deze zomer ga je op pad met je eigen sleutel. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en zet de vesting onder water met het waterspel. Of dwaal door de nieuwe tentoonstelling Denkend aan water. Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

Hollandse Waterlinie

Terug naar 1672, hét rampjaar. Ons land is belaagd door een gecombineerde aanval van Engelsen en Fransen, gesteund door de Bisdommen van Keulen en Munster. Ze plunderen, stichten brand, stelen en richten vernielingen aan. Het land blijft berooid achter. Om ervoor te zorgen dat zo'n aanval niet vaker gebeurt, moet er een verdedigingsplan komen. Hoe kunnen wij ons land, en dan met name ons rijke Westen, beschermen? Deze zomervakantie vertellen de professionele museumgidsen je daar dagelijks over. Het thema is Loevestein verdedigd door water en hierin staat de Hollandse Waterlinie centraal.

Middeleeuws kampement

Op 13 en 14 augustus nemen de Meyden van Loevestein je mee terug te nemen naar vervlogen tijden. Heel het weekend laten ze kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten. De Kasteelschutters laten dit weekend ook hun kunsten zien en je kunt zelf leren boogschieten.

Extra activiteiten

Op de woensdagen kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarel leren. Een kaartje hiervoor koop je bij aankomst bij de kassa. Elke vrijdag kun je oudhollandse spellen spelen op de Voorburcht, zoals koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, blikgooien en meer.

Diese Aktivität wurde beendet. Daran können Sie nicht mehr teilnehmen.

Alle aktuellen Aktivitäten anzeigen auf Was läuft?

Für Kinder von 0–12 Jahren

9 Juli 2022 bis einschl. 4 September 2022