Öffnungszeiten, Adresse & Telefonnummer

Hogereind 6
1793 AG De Waal (Texel)
Route planen Route planen

Museum Waelstee: rijtuigen, verhalen en demonstraties van het boerenleven van toen
Cultuurhistorisch Museum Waelstee op Texel
Foto van Texel uit het archief van het museum
Foto uit het archief van het museum
Demonstratie in de smederij over het maken van een hoefijzer
Demonstratie in de smederij. Hier wordt een hoefijzer gesmeed.

Ondanks een versoepeling van de Coronaregels is besloten het museum voorlopig nog niet te heropenen.

De Texelse geschiedenis leeft in Museum Waelstee

Op ruim 1500 m2 toont Museum Waelstee een veelzijdig, vaak verrassend beeld van hoe er op Texel gewoond, gewerkt, geleefd werd. Laat je meenemen in het (boeren)leven op Texel in het verleden!

Van stolp tot Wagenmuseum

Een groep enthousiaste Texelaars richtte enkele decennia geleden in een authentieke stolpboerderij het Agrarisch- en Wagenmuseum Texel op. De nadruk lag in aanvang op het bewaren van de geschiedenis van het boerenleven op Texel.

Uitbreiding

Door de jaren heen breidde het museum haar expositieruimte, depot en werkplaats steeds verder uit. Thans beslaat het museum met ruim 1500 m² tentoongestelde collectie een veelvoud van haar oorspronkelijke oppervlakte. Met de fysieke groei van het museum is de collectie van het museum ook in de breedte gegroeid. Momenteel geeft het museum een veelzijdig beeld van het leven op Texel in het verleden.

Authentiek

Je ziet in het museum diverse authentieke boerenwagens en koetsen, gebruiksvoorwerpen en oude landbouwmachines, die op Texel dienst hebben gedaan. Daarnaast allerhande machines en voorwerpen voor melkverwerking en kaas- en boterbereiding. Maar ook kun je zien hoe men 100 jaar geleden woonden en werkten op een boerderij.

Zugang

Niederländische Museumskarte gültig

Sie haben noch keinen Niederländische Museumskarte?

• Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken